top of page

Over ons

Visie en missie

Visie en Missie

Onze Missie

Onze missie is een school waar ieder kind uniek is en zich uniek mag voelen, door voor ieder kind het juiste niveau en de juiste aanpak te vinden waarbij wij kinderen competent en autonoom willen maken met kennis van en nieuwsgierigheid voor de wereld om hen heen.

 

Onze Visie

In onze visie geven wij aan hoe wij ons onderwijs vorm willen geven. De beschreven uitgangspunten beschouwen wij als kwaliteitscriteria waaraan wij ons onderwijs in de komende periode willen toetsen.

 

Uitdagend

Ieder kind wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Onafhankelijk van het niveau van de leerling wordt er binnen de verschillende vakgebieden naar uitdaging en verdieping gezocht, waarbij wij op zoek gaan naar de talenten van ieder kind. Er worden doelen opgesteld voor elke leerling om het beste uit de leerling te kunnen halen. De resultaten worden nauwgezet bijgehouden in het leerlingvolgsysteem.

 

Nieuwsgierig

De nieuwsgierigheid van de kinderen wordt geprikkeld om ze te laten zien dat de wereld voor hen open ligt en er onbegrensde mogelijkheden zijn. Wij laten ze nieuwsgierig worden naar elkaar en de wereld om hen heen, omdat wij in een multiculturele samenleving wonen. De huidige methodes worden, waar mogelijk, aangepast aan de leefomgeving waar deze kinderen in leven.

 

Individu

Wij laten de kinderen ontwikkelen tot zelfstandige individuen die vertrouwen in zichzelf hebben, verantwoordelijkheid kunnen nemen, samenwerken, leren leuk vinden en uitdagingen niet uit de weg gaan. Kinderen op Klein College hebben respect voor zichzelf en voor elkaar.

 

Eigenwaarde

Eigenwaarde is van groot belang, als basis voor een optimale ontwikkeling. Kinderen hebben op Klein College het gevoel dat ze er mogen zijn en talenten hebben. Met een positief zelfbeeld ontwikkelen kinderen zich makkelijker op natuurlijke wijze.

 

Kracht
De school probeert een kind in zijn of haar kracht te zetten, zodat  het ruimte krijgt om zijn of haar talent te ontdekken en een sterke persoonlijkheid te worden met geloof in zichzelf. Kinderen leren om zichzelf te durven zijn en te blijven. Ze komen op voor hun normen en waarden. De omgeving wordt ingezet om een ieder zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen

 

Uniek

Ieder kind is uniek en heeft talenten. Het is aan de school om deze talenten te helpen ontdekken en te helpen ontwikkelen. Middels kleine klassen en aandacht voor de individuele leerlingen kunnen de kinderen zich ontwikkelen volgens de normen en waarden die de school en de ouders/verzorgers uitdragen.

 

Wij werken fundamenteel en structureel aan de sociaal emotionele en cognitieve ontwikkeling van de leerlingen. Tussen leerkracht en leerling is sprake van een opvoedkundige relatie. Door zelf een goed voorbeeld te geven, kunnen wij de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen ondersteunen en begeleiden. Uitgangspunten in ons pedagogisch klimaat zijn daarbij: duidelijkheid, structuur, veiligheid en het ervaren van succes.

Team

Ons team

Het team van Klein College bestaat uit zeer betrokken leerkrachten die in staat zijn binnen een groep ook op individueel niveau te kunnen werken en uitdagingen niet uit de weg gaan.  Wij streven bij de samenstelling van ons team naar een combinatie van diversiteit van persoonlijke talenten en leeftijd, zodat wij samen in balans zijn en met elkaar een sterk en enthousiast team vormen.

IMG-20180817-WA0077.jpg

Onderbouw

Shaideline Manuela

Anne Schaafsma

Tessa Wever

Miroushka Tromp

Maaike Wijnia

Stefanie Frijters

Marijke Pelders

Middenbouw

Sanne Swinkels

Kitty Kastelein

Janny de Jong

Suzanne Hesseling

Carmen Jorritsma

Marieke Pelgrim

Bovenbouw

Jill de Leeuw

Madelon Bredewold

Karlijn van den Berg

Lisanne Kreulen

Salimatou Bah

IGLO 1

Anouk Weterings

Chantal Chatlein

IGLO BB

Kimberley Maduro

Len Constancia

Vakleerkrachten

Betty Mink (Papiaments)

Rufus Van Barneveld (Bewegingsonderwijs)

Paul Hensen (Bewegingsonderwijs)

Kikkie Holt (Bewegingsonderwijs)

Kelly Smith (Engels)

Vanessa Werkhoven (drama docente en manager Klein Podium)

Zorg

Ilona Geurts

Hanneke Aker

Marieke Pelgrim

Locatiemanager

Floor Paauwe

Directie assistent en Leerlingadministratie

Saskia Schaap

Directie

Esmee Jakobs

Ilona Geurts

IMG-20180817-WA0093.jpg
Werken/stage

Werken of stage lopen bij Klein College?

Klein College is altijd geïnteresseerd om kennis te maken met gemotiveerde en getalenteerde collega's. Op onze facebookpagina en op de website van NOB plaatsen wij onze vacatures. Zijn er geen vacatures? Stuur dan een open sollicitatie voorzien van je cv met een korte motivatie naar info@kleincollege.com.

Voor een stageplaats  mail je naar stagecoordinator@kleincollege.com. Voeg bij je mail een motivatiebrief en cv toe. Geef ook aan voor welke functie en periode je een stageplek zoekt. 

bottom of page