Bericht van de coördinator van de Kidsclub Klein College

 

Het aanbod van naschoolse opvang op Curaçao is groot. Van kleine ‘huiskamers’ tot aan grotere organisaties.
KidsClub Klein College is een groeiende organisatie, maar met oog voor het kleine detail.
Een kind blijft een individu, en heeft aandacht en zorg nodig.
Vanuit onze organisatie wordt gewerkt met passie, en een drijfveer voor kind en KidsClub.

Een naschoolse opvang drijft als organisatie tussen school, en vrije tijd. KidsClub is daarom sterk gericht op ontwikkeling en plezier.

We bieden een plek waar kinderen na school, in een veilige omgeving gestimuleerd worden om uitdagingen aan te gaan, en te groeien in hun sociale, en emotionele ontwikkeling.

Met deze doelstelling; een combinatie van ontwikkeling en ontspanning, heeft KidsClub een breed programma samengesteld. Binnen een vaste structuur, is er voldoende afwisseling tussen activiteiten en rust. Een onderscheidende factor binnen de naschoolse opvang, is het workshopprogramma wat van maandag tot en met donderdag wordt aangeboden.

Iedere dag wordt er door een professioneel opgeleid docent een workshop verzorgd.

Maandag:      Theater            Sheila Payne

Dinsdag:         Dans                 Raizamara

Woensdag:    Sport en Spel  Niek Vetlhuis

Donderdag:   Muziek             Elsemieke Dellaert

Naast dit vaste programma verzorgen de pedagogisch medewerkers activiteiten, maar kan een kind zich ook rustig terugtrekken in onze loungeruimte.  Sommige kinderen hebben meer baat bij iets minder prikkels.

De kinderen worden gestimuleerd mee te doen aan het aanbod van bezigheden, maar zijn ook vrij om zelf te kiezen of ze willen deelnemen. Soms is een uitdaging een stapje te ver, en begeleiden we de kinderen op een andere manier.

Om de persoonlijke begeleiding, zorg en kwaliteit te waarborgen,  zal een pedagogisch medewerker niet meer dan 10 kinderen onder haar of zijn verantwoordelijkheid hebben.

Naast persoonlijke begeleiding, staat ook een gezonde voeding centraal.

Van maandag tot en met donderdag krijgen de kinderen een warme maaltijd. Deze is gevarieerd, en bevat voldoende groenten. Op vrijdag serveren we een broodmaaltijd.

Naast de maaltijd wordt er ook gezorgd voor een tussendoortje, fruit, en juice.

Een jug met water staat ten alle tijden beschikbaar voor de kinderen.

Binnen de kidsclub van Klein College wordt dagelijks met een vast dagprogramma gewerkt:

13.15 – 14.00     Eten

14.00 – 15.00     Groepsuur

Per groep wordt tijdens dit uur een activiteit verzorgd door de pedagogisch medewerker. Dit verschilt tussen knutselen (vaak als er speciale momenten zijn zoals Kerst, Pasen, Moederdag etc.) een buitenspel, bordspel en dergelijke activiteiten.

Door de verschillende ruimtes die we tot onze beschikking hebben kunnen kleinere groepen worden gemaakt. Zo kan ook een groep ook gebruik maken van de lounge, en een keer een film kijken.

Tijdens dit uur kan ook aandacht worden besteed aan huiswerk.

Echter, professionele huiswerkbegeleiding hebben we niet binnen KidsClub, en verwijs ik u graag door naar het Studiehuis van Klein College.

15.00  – 15.30    Vrij spel en minibreak

In dit half uur is er ruimte voor vrij spel. Zowel binnen als buiten is er keus uit diverse speelmogelijkheden. De pedagogisch medewerkers ondersteune,n en begeleiden dit spel waar nodig. Ook krijgen de kinderen een tussendoortje en drinken. 2x per week is er extra fruit.

15.30 – 16.30     Workshops

Van maandag tot en met donderdag kunnen kinderen deelnemen aan een workshop, gegeven door docenten die hiervoor zijn opgeleid. Deze kunnen dus worden beschouwd als een extra hobby uur binnen de opvang! Er wordt gewerkt met 2 leeftijdsgroepen (6- en 7+) zodat het aanbod aansluit op de vaardigheden van de kinderen. De workshops zijn bij de prijs inbegrepen.

16.30 – 17.30     Opruimen en vrij spel

Binnen de Kidsclub willen we kinderen leren verantwoordelijk met spullen en materiaal om te gaan. Alle kinderen wordt gevraagd om te helpen opruimen.

17.30 – 18.00     Verlengde opvang Hiervoor kunt u uw kind apart aanmelden.

Bij voldoende vraag starten we deze optie.

Wij verwachten dat kinderen op tijd worden opgehaald. Voor zowel kind als medewerkers van de KidsClub is dit van belang.

Ik verwijs u ook graag naar onze Facebookpagina! Op deze pagina ziet u direct de sfeer en werkwijze van de Kidsclub. Daarnaast hebben we iedere maand een nieuwsbrief waarin alle belangrijke informatie is terug te vinden. Mocht u vragen hebben, een rondleiding wensen of een persoonlijk gesprek willen, neem dan gerust contact met mij op via kidsclub@kleincollege.com

Of loop even binnen op locatie 8

Carlijn Damen, coördinator Kidsclub.